Facultatea de Inginerie Alimentara - Scurt istoric

 Facultatea de Inginerie Alimentară s-a înfiinţat în 2002 pe structura Colegiului Universitar Tehnic, continuând tradiţia învăţământului cu profil alimentar care funcţionează în Universitatea “Ştefan cel Mare” Suceava din 1977. În prezent facultatea funcţionează cu 11 programe de studii adaptate la cerinţele pieţii forţei de muncă şi racordate la principiile şi normele valabile în domeniul producţiei şi controlului alimentelor

Vezi oferta educationala


Obiective academice

 

    Asigurarea unui proces educaţional de un înalt nivel calitativ, în acord cu cerinţele şi exigenţele actuale din domeniul ingineriei alimentare, alimentaţiei publice şi agroturismului;

    Formarea abilităţilor de cercetare ştiinţifică fundamentală şi aplicativă în domeniul alimentelor funcţionale, a biotehnologiilor, a descoperirii de noi resurse de materii prime pentru producţia alimentară;

   Dezvoltarea capacităţii de expertizare a produselor alimentare, în conformitate cu normele ISO de asigurare a calităţii totale, de protecţie a mediului şi a consumatorului;

  Formarea de competenţe în vederea întocmirii documentaţiei de autorizare a laboratoarelor de specialitate şi a unităţilor cu profil producţie de alimente, respectiv de acordare a consultanţei în direcţia implementării programelor naţionale şi internaţionale.







 

Stiri & Anunturi

Citeste mai mult

  Anunt dosar bursa de performanta sem I 2018-2019

Citeste mai mult

  Anunt depunere dosare burse sociale sem I 2018-2019

Citeste mai mult

  Contractarea examenelor 2018-2019

Citeste mai mult

  Grupe studenti masterat anul I 2018-2019

Citeste mai mult

  Grupe studenti licenta anul I 2018-2019

Citeste mai mult

  Anunt subventie cazare 2018

Citeste mai mult

  Lista cu studentii care beneficiaza de cazare in caminele USV - 2018/2019

Citeste mai mult

  Anunt - studenti beneficiari de pensie de urmas 2018-2019